Video thumbnail

Stan

Pinckaers

Glair is het verhaal van oprichter Stan Pinckaers. Begin 2019 startte Stan op 23-jarige leeftijd zijn bedrijf Glair. Als jonge en startende ondernemer komt er veel op je af. Al snel zag hij de meerwaarde van coaching.

Seizoen 2, aflevering 1

Winnaarsmateriaal

In de serie Winnaarsmateriaal spreken we met de ondernemers & professionals uit het 5 VOOR TWAALF netwerk over hun bedrijf, persoonlijke ontwikkeling- & groei en welke impact coaching gemaakt heeft op dit alles. In de 1e aflevering van het tweede seizoen spreken we Stan Pinckaers van Glair. Samen met zijn team zorgt hij ervoor dat mooie merken en bijzondere bedrijven de online aandacht krijgen die ze verdienen. Door de wekelijkse 1-op-1 gesprekken ervaart Stan nog steeds de kracht en waarde van coaching.

Het leven voor de coaching

Hoe zag je leven voor de coaching eruit?

“Ik was vrij onzeker, voordat ik voor mezelf begon. Continu twijfelen. Ik ga dingen tegen elkaar afwegen en ik denk van ja oké, dit zijn nu niet de kenmerken van een ondernemer. Dus toen heb ik de stap genomen om Jean-Paul te bellen en om te zeggen van dit is waar ik mee zit. Ik zie een aantal dingen van mezelf. Ik denk dat het tijd wordt om er samen aan te gaan werken.”

Wat betekent ondernemen voor jou?

“Ondernemen is keuzes maken. Ondernemen is continu keuzes maken. Ik ben eigenlijk de hele dag bezig met dingen tegen elkaar afwegen. Het maken van een keuze en die richting ook te volgen.”

Behalen van je doelen

Wat is de kracht van coaching?

“Het mooie aan coaching is dat het niet alleen maar is gericht op zakelijke groei. Wat wil ik met mijn bedrijf bereiken? Welke doelen wil ik bereiken? Het gaat niet alleen over een financieel doel. Het gaat ook over doelen die ik mezelf als persoon stel en wat ik als persoon heel erg belangrijk vind.”

Eerste werknemer

Wat is je zakelijke hoogtepunt tot nu toe?

“Het zakelijke hoogtepunt voor Glair is natuurlijk het aannemen van mijn eerste werknemer. Dat is een moment waar ik eigenlijk al vanaf de start van Glair heel erg naartoe heb geleefd. De kwaliteit die ik predik, die kan ik blijven bieden. Omdat ik natuurlijk tijd krijg om me met andere zaken bezig te houden dan alleen met het uitvoerende werk.”

“Dan kan ik als Glair zijnde, samen met Jim, bijdragen aan het resultaat dat de klant wil behalen.”

De waarde & kracht van coaching

Ervaar je nog steeds de meerwaarde van coaching?

“Mensen vragen mij wel eens: wat doe je al vijf jaar in de coaching? Heb je daar echt nog wat aan? Mijn antwoord is altijd steevast, ja natuurlijk! Want waar ik vijf jaar geleden van dacht: als ik dit al eens kon bereiken, dan heb ik het echt voor elkaar. Dat is nu mijn vloer. Ik kijk weer naar een heel nieuw plafond.”

"Wat eerst mijn plafond was, is nu mijn nieuwe vloer."

Stan Pinckaers, Glair