Video thumbnail

Cliff Demandt

& Joey Heuts

Webmix is het verhaal van oprichters Cliff Demandt en Joey Heuts: professionals in webdevelopment & design en experts op het gebied van (Wordpress-) webhosting. Zij zijn in januari 2023 met coaching gestart en plukken daar nu de vruchten van.

Aflevering 7

Winnaarsmateriaal

In de serie Winnaarsmateriaal spreken we met de ondernemers & professionals uit het 5 VOOR TWAALF netwerk over hun bedrijf, persoonlijke ontwikkeling- & groei en welke impact coaching gemaakt heeft op dit alles. In de 7e aflevering spreken we Cliff Demandt en Joey Heuts van Webmix. Geen doorsnee bureau, maar Winnaarsmateriaal pur sang. In deze aflevering vertellen zij wat coaching voor hen doet.

Het leven voor de coaching

Hoe zag het leven voor de coaching eruit?

Cliff: “We hadden een doelstelling van: goh, als wij nu eens met 6 man zijn, dan zijn we er. Ja, wij riepen maar wat.”

De waarde & kracht van coaching

Wat is coaching precies?

Joey: “Eigenlijk is het constant een spiegel voorhouden. Wat doe je eigenlijk en waarom doe je dat? En hoe kun je naar buiten toe krachtiger overkomen?”

Kracht van coaching

Hoe ziet je leven van voor en na de coaching eruit?

Cliff: “Ik ben een stuk besluitvaardiger geworden. Ik realiseer me beter welke afspraken ik maak en die ik ook na wil komen. Ik denk dat wij een veel professioneler team zijn geworden. Nog steeds net zo een goede vrienden als zakelijk. Dus ik heb gewoon echt veel meer vertrouwen in ons beide kunnen qua besluitvorming.”

Joey: “De afspraken die wij intern bij Webmix maken zijn misschien nog wel belangrijker dan degene die wij naar buiten toe maken met onze externe klanten. Om daar scherp op te zijn en ook na te komen, presteren wij daadwerkelijk beter.”

Cliff: “Doordat ik zelf efficiënter word en bepaalde technieken toe kan passen die ik van jou geleerd krijg, kan ik dat op sommige mensen toepassen en die kunnen dat ook weer overnemen. Waardoor het hele bedrijf in niveau stijgt.”

Wat is de kracht van coaching?

Joey: “Dingen die ik voorheen niet of verkeerd deed, nu terugkijkende, die merkte ik eerst niet op. Je doet gewoon je ding en je bent wie je bent. Terwijl als je af en toe die spiegel voorgehouden krijgt, dan word je bewust van de dingen die je doet en waarom je dingen doet. Eerder was het zo van ja ik krijg die en die stukken van je. Oh ja, ik zie ze wel komen. Komt goed! Dat was echt mijn standaard uitspraak: ‘Komt goed’.”

Cliff: “En nu is het meer van… wij maken concrete afspraken en zorgen ervoor dat die nagekomen worden.”

Leven na de coaching

Welke impact maakt coaching op je privéleven?

Joey: “De tijd die ik thuis heb, ben ik er ook daadwerkelijk. Terwijl ik eerder altijd met mijn telefoon in mijn handen zat. Even snel een mailtje beantwoorden of even snel mijn laptop opengooien en nog iets fixen. Ik zeg niet dat het verleden tijd is, maar wel een stuk minder. Als ik er ben, ben ik er ook echt.”

Hoe ziet het leven na de coaching eruit?

Cliff: “Ik heb echt het idee dat als we nu eens een tijd verder zijn, dan zit er nog zoveel potentie en daar kijk ik echt naar uit om door te pakken.”

Joey: “Meer mensen is niet perse meer succesvol. De winst zit eigenlijk in het maken van de impact.”

"De winst zit in het maken van de impact ."

Cliff Demandt & Joey Heuts, Webmix