Video thumbnail

Bart

Nelissen

Ord'us is het verhaal van oprichter Bart Nelissen. Met zijn bedrijf Ord'us focust hij zich op het declaratiegedrag van huisartsenpraktijken. Verschillende huisartsenpraktijken laten veel geld liggen voor zorg die ze wel leveren.

Seizoen 1, Aflevering 4

Winnaarsmateriaal

In de serie Winnaarsmateriaal spreken we met de ondernemers & professionals uit het 5 VOOR TWAALF netwerk over hun bedrijf, persoonlijke ontwikkeling- & groei en welke impact coaching gemaakt heeft op dit alles. In de vierde aflevering spreken we Bart Nelissen. Met zijn bedrijf Ord’us traint hij teams van huisartsenpraktijken om het declaratieproces en -gedrag te optimaliseren. Vóór de coaching verdeelde Bart zijn tijd en aandacht aan allerlei verschillende zaken. Het ontbrak hem aan focus. Door coaching werd het accent verlegd naar de zaken die er écht toe doen. En niet zonder succes!

Even voorstellen

Bart Nelissen.

“Mijn naam is Bart Nelissen. Ik ben econoom en getrouwd met een huisarts. We zitten vandaag in de mooie praktijk in Obbicht. Ik heb twee kinderen en ik woon in Sittard.”

Wat doet Ord'us precies?

“Ord’us traint teams in huisartsenpraktijken om heel goed te declareren. Samen met mijn vrouw en Jean-Paul heb ik jaren geleden gezien dat huisartsenpraktijken, maar ook onze praktijk, best veel geld liet liggen voor zorg die wel geleverd werd. Dat is natuurlijk zonde. Daar hoef je geen econoom voor te zijn om dat jammer en zonde te vinden. Daar moet wat mee gebeuren. Daar ben ik mee gestart in onze praktijk.”

De start

Welke transformatie wilde je maken?

“Ik wilde de transformatie maken van interim-manager naar een concrete invulling van mijn bedrijf Ord’us. Daar kon ik wel wat hulp bij gebruiken. Die hulp heeft heel veel opgeleverd.”

Wat heeft die hulp opgeleverd?

“Dat heeft uiteindelijk gemaakt tot wat ik nu doe met Ord’us. Dus de keuze voor het trainen van huisartsenpraktijken op het gebied van heel goed te declareren. Die keuze is voortgekomen uit de samenwerking met Jean-Paul.”

De coaching

Welke ontwikkeling heb je tot dusver doorgemaakt?

“Op de eerste plaats denk ik dat ik veel meer focus heb gekregen. In de gesprekken heb jij me laten inzien dat wanneer je iets wil bereiken en succesvol wil zijn je keuzes moet maken. Ik deed van alles en nog wat. Ik zat in het bestuur. Ik gaf les op Hogeschool Zuyd. Dat vond ik allemaal leuk en aardig, maar het ging wel ten koste van wat ik deed met Ord’us. Ook voor de tijd die ik beschikbaar had voor Ord’us. In de gesprekken met Jean-Paul kwam ik daar keihard achter. Hij liet mij inzien dat het niet werkte en dat klopte helemaal.”

Wat is het mooiste aan de coaching?

“Het mooiste aan de coaching is vertrouwen. Vertrouwen in mezelf. Vertrouwen in de coaching en vertrouwen in de ander. Vertrouwen in hetgeen wat je doet en wie je bent. Daar kun je heel veel aspecten aan koppelen.”

Het resultaat

Wat heeft de coaching jou opgeleverd?

“Ik denk heel veel. Ik ben econoom, dus qua verdiencapaciteit ben ik er absoluut op vooruit gegaan als je kijkt naar de omzet. Voor mij toch geen onbelangrijke. Ook ben ik als persoon rustiger geworden. Ik heb meer focus en meer aandacht voor de dingen die er écht toe doen. Misschien mag ik dat nu wel zeggen, maar ik denk dat ik als mens wel een beetje leuker ben geworden.”

"Mijn focus werd verlegd naar zaken die er écht toe doen."

Bart Nelissen, Ord'us