Selecteer een pagina

Jean-Paul Bindels

Ik ben zowel coach als ondernemer. Reeds 20 jaar ben ik franchisenemer bij HEMA.

Sinds 2018 coach ik ondernemers in uiteenlopende vakgebieden: retail, uitzendbranche, recreatie & wellness, ICT, industrie, architectuur, online marketing, kinderopvang, vastgoedsector en financiële dienstverlening. Daarnaast coach ik andere trainers en coaches. 

Ik ben afgestudeerd aan de Alba Academie in Veldhoven, waar ik de beroepsopleiding tot Coaching & Counseling heb gevolgd. 

De reden dat ik dit doe

Coaching heeft er voor mij toe geleid dat ik inzag wat mij echt drijft: mensen helpen hun doelen te behalen door ze dingen te laten zien, die ze zelf niet zien.

Het waardevolle van coaching is dat je in staat bent iets bij de ander te creëren dat echt impact maakt. Iets dat voor die ander blijvend werkt. Geen vluchtig gedoe dat weer weg ebt. Geen snelle adviezen of tips & trucs.

Maar door oprechte conversaties te voeren om van daaruit opties te creëren welke na overdenking leiden tot een besluit. 
Een besluit om in actie te komen en resultaat te boeken.

Wat je dan kunt bewerkstelligen is ondenkbaar.

De reden dat ik dit doe

Coaching heeft er voor mij toe geleid dat ik inzag wat mij echt drijft: mensen helpen hun doelen te behalen door ze dingen te laten zien, die ze zelf niet zien.

Het waardevolle van coaching is dat je in staat bent iets bij de ander te creëren dat echt impact maakt. Iets dat voor die ander blijvend werkt. Geen vluchtig gedoe dat weer weg ebt. Geen snelle adviezen of tips & trucs.

Maar door oprechte conversaties te voeren om van daaruit opties te creëren welke na overdenking leiden tot een besluit.
Een besluit om in actie te komen en resultaat te boeken.

Wat je dan kunt bewerkstelligen is ondenkbaar.

Wie is Jean-Paul Bindels?

Jean-Paul als ondernemer

Het ondernemerschap is mij meegegeven door mijn ouders. Mijn hele werkzame leven ben ik zelfstandig ondernemer bij grote landelijke retailketens. Gestart bij Edah, een topformule die van het toneel verdween. Nu bij HEMA.

Hoogte- en dieptepunten heb ik meegemaakt.
Van de eerste HEMA ondernemer die een faillissement aan moest vragen tot ‘beste nieuwe onderneming van het jaar’.

In Landgraaf leid ik mijn bedrijf en coach ik mijn medewerkers om het maximale te bereiken.

Jean-Paul als coach

Confronterend en charmant

Het mensen-aspect

Het mooiste stuk van het ondernemerschap vind ik het ‘mensen-aspect’. Mensen begeleiden, faciliteren en motiveren om het beste uit zichzelf te halen. Alles doen om mensen ongelooflijk goed voor de dag laten komen in wat ze moeten doen.

Uitzetten van de wereld

Mijn kracht ligt in het uitzetten van de hele wereld en het aanzetten van een gesprek dat jij en ik voeren, waarin we het over jou gaan hebben. Ik creëer een platform van waaruit jij de juiste stappen kunt zetten om je doelen te behalen!