Selecteer een pagina

Leven met een business is topsport

door Jean-Paul Bindels

op vrijdag 4 januari 2019

door Jean-Paul Bindels

op vrijdag 4 januari 2019

Ondernemers zijn erg goed in druk zijn met hun business.

Continue bezig met het bedrijf. 24/7 bereikbaar voor klanten. Altijd in gesprek, onderweg en in gedachten. Alle tijd, aandacht en energie wordt opgebruikt.

Of zoals mijn opa altijd zei: “Zaken doen is zes dagen werken en de zevende dag denk je erover na”.

Kind van de rekening

Het leven naast het bedrijf is vaak het kind van de rekening. Niet écht aanwezig zijn tijdens privé momenten. Niet écht aangesloten zijn bij het verhaal van je partner of kind. Moe en uit je ritme op de dagen dat je thuis bent. Geïrriteerd om alles en niets. En dan op maandagmorgen als de kippen erbij om aan het werk te gaan.

Rendement

Ondernemers zijn gewend om rendement te willen halen. Dit een absolute must. En begrijpelijk, zonder winst geen toekomst.

Het rendement van je ‘leven’ daarentegen is net zo belangrijk.

Alles halen uit je leven, je relatie, je ouderschap en je vriendschappen moet op zijn minst net zoveel prioriteit hebben als winstgevend zijn in je bedrijf.

Vaak lukt ondernemers dit niet. Het amateurniveau waarmee hun ‘leven’ gekenmerkt wordt, staat in schril contrast met de topsport die zij bedrijven in hun business. Terwijl als je de juiste doelen stelt en tijd, aandacht en discipline investeert in je privé leven je fundamentele resultaten kunt boeken.

De echte winst is dat dan alles groeit. Jij, je gezin én je bedrijf.

Meer in deze categorie: